Vi har tillverkat Novalin/Svealin, även känd som Kinnasandstapeten, sedan 1964. I vårt förflutna har fabriken också hetat Kinnasand även om det varumärket inte längre tillhör oss.
Idag heter fabriken Kinnalin Tapet och Logistik AB.

Tillverkningen av den klassiska Novalin/Svealin tapeten sker på samma maskin och med samma metod som från starten. Historien säger att det var Sven Engdahls fru som kom på idén och att man sedan under mycket hysch-hysch byggde en tapetmaskin för ändamålet.

Hantverket idag är detsamma som för 60 år sedan och vi är mycket stolta över vår tapet så att fler generationer kan få uppleva tjusningen med en lingarnstapet.

Tapeten är unik och tapetens design ger väggen liv och utseendet förändras varierande med hur du tittar på väggen.

Tapeten är fantastiskt hållbar, både med dess långa livslängd som ger en låg miljöpåverkan tillsammans med naturliga råvaror med bl a 100% lingarn och FSC-märkt papper.

På många sätt känner vi att vi förvaltar ett kulturarv från tiden när Kinnasand grundades här i Kinna, år 1873.

Vill du veta mer om Kinnasands historia finns en tidslinje på Kinnalins hemsida.

Om Svealin

Även om Svealin är ett nytt tapetmärke så sker tillverkningen på samma maskiner som den klassiska Kinnasandstapeten. Även varumärket Novalin används för denna tapet och den har hittills tillverkats hos oss men dess framtid är mera höljt i dunkel.

Tillverkningen sker på samma sätt som den tillverkats sedan 1964. Det finns ett hantverk bakom denna tapet som vi är stolta över och gärna vill ska få fortsätta så att fler generationer kan få uppleva tjusningen med en lingarnstapet.

Våra värdeord är:
Exklusivitet, liv, hållbarhet, samhörighet och acceptans

För oss berättar detta om den exklusiva tapeten för ingen annan än Kinnalin (vi) kan tillverka en likadan idag.

Tapetens design ger väggen liv och utseendet varierar med hur du tittar på väggen. Det är liksom vatten i rörelse, man tröttnar aldrig på det.

Tapeten är fantastiskt hållbar, både med dess långa livslängd som ger en låg miljöpåverkan och våra naturliga råvaror med 100% lin och hög kvalitet och tillsammans skapar det en produkt vi är mycket stolta över.

I företaget Kinnalin gör vi denna tapet tillsammans och alla bidrar. Det ger oss en känsla av samhörighet och acceptans för allas bidrag i processen.

Svealin tillverkas av Kinnalin Tapet och Logistik AB

Kinnalin är återstoden av Kinnasands produktion och vi finns i deras fd produktionslokaler. Svealin tillverkas på samma maskiner och vi känner att vi förvaltar ett kulturarv med anor till 1880-talet.